Maak jouw tuin ook vandaag nog zomerklaar

Eindelijk is het zover: het voorjaar is hier en we kijken met z’n allen uit naar de zomer. Je merkt het overal aan. Niet alleen aan de bloemetjes en de bijtjes. Kijk maar eens goed om je heen. Zelfs de mensen krijgen die lentekriebels. Het humeur verbetert weer en iedereen is weer druk met het maken van plannen. Daarbij wordt regelmatig iets over het hoofd gezien. We zitten zo met onze gedachten in de wolken te dromen over de zomer, dat we er even niet bij stilstaan. Ik heb het natuurlijk over de tuin. Er gaat niets boven heerlijk genieten van het zomerweer in eigen tuin met een drankje naar keuze. Maar dan moet je tuin wel zomerklaar zijn. Is die van jou al in tiptop conditie? Of kun je nog wel wat tips gebruiken om ook jouw tuin vandaag nog zomerklaar te maken? Lees in dat geval snel verder!

#1 Zeg dag tegen groene aanslag

Het vreemde weer van het afgelopen najaar en de rare winter heeft in veel tuinen geleid tot groene aanslag. Niet alleen ziet dat er niet zo fris uit – het is tevens gevaarlijk. Wanneer er een voorjaarsbuitje valt, dan wordt jouw straat ontzettend glad. Daarom is het verstandig om gelijk dag te zeggen tegen die groene aanslag. Wees trouwens maar niet bang: je hoeft niet op je knieën keihard te gaan boenen. Met een hogedrukreiniger is de groene aanslag als sneeuw voor de zon. Je denk je misschien: een hogedrukreiniger? Jazeker! Met zo’n apparaat spuit je water met een hoge druk op de tegels. Hierdoor wordt de groene aanslag gedwongen los te komen. Spuit het nog even na met de hogedrukreiniger en je bent alweer klaar!

#2 Even een grote schoonmaak

De kans is groot dat je tuin niet alleen vol ligt met groene aanslag. Daarnaast zullen er behoorlijk wat bladeren in de rondte zweren. In dat geval is het verstandig om gelijk even een grote schoonmaak te houden in de tuin. Haal alle bladeren weg en kijk ook nog even kritisch naar de staat van alle planten. Heb je een paar dode planten ertussen zitten? Trek die er dan meteen uit. Door de tuin schoon te maken op deze manier, creëer je weer ruimte voor de gezonde planten om lekker te groeien en te bloeien.

#3 Vergeet de tuinmeubels niet

Ten slotte verzoek ik je om even een goed sopje over alle tuinmeubels te halen. Wanneer jij door weer en wind dit meubilaire buiten laat staan, dan is dat zeker geen overbodige luxe. Diverse insectenfamilies hebben zich hoogstwaarschijnlijk gevestigd in jouw leuke stoel of stijlvolle bank. Als je de tuinmeubels ook even hebt nagelopen, dan is jouw tuin echt helemaal klaar voor de zomer.

Dus ik zeg: kom maar op met die lekkere, tropische temperaturen!