3 tips voor het succes met jouw webshop

Heel veel mensen starten een webshop of willen een webshop opzetten en maken dan typische beginnersfouten die je met de juiste voorkennis heel makkelijk kunt voorkomen. Daarom in dit artikel een drietal tips om jou goed op weg te helpen naar succes met jouw webshop!

1. Koop producten in die je het hele jaar kunt doorverkopen

Fout nummer één die mensen maken, is het inkopen van seizoensgebonden producten.

Kijk, tijdens kerst kun je heel veel kerstbomen verkopen. Tijdens kerst kun je allemaal kerstlichtjes verkopen. Maar wat gebeurt er in maart? In de lente? In de zomer? Kopen mensen dan nog je producten? Nee.

En als jij dan al die producten hebt ingekocht, dan zit je dus met voorraad waar je niets mee kan. En ergens heb je wel ruimte nodig om die voorraad te houden, of je moet je producten weggooien, wat ook weer geld kost. Dus een typische beginnersfout is, inkopen van seizoensgebonden producten. Doe dat niet. Verkoop alleen producten die je het hele jaar kunt doorverkopen. Het maakt niet uit of het nou in de zomer is of in de winter.

2.      Vermijd hype-producten

Ken je de Fidget Spinners nog? Iedereen had ze. En als je in de markt zat voor die hype en je had hem helemaal tot na die hype getrokken, had je heel veel geld verdiend.

Ja, je had honderdduizenden euro’s kunnen verdienen, puur met Fidget Spinners. Maar heel veel mensen gaan dan hypeproducten inkopen. Of tijdens Pokémon Go denk je van, oké, ik ga iets van Pokémon Go verkopen, want het gaat heel goed en iedereen doet het.

Maar de grootste fout die mensen dan maken is: Oké, misschien verkoop je uit in de eerste maand. Misschien gaat het de tweede maand ook nog keihard. Maar de derde maand, vierde maand blijf je zitten met al je producten. Want hypes gaan zo, in één keer.

Dus in één keer heeft iedereen het en een maand later praat niemand er meer over. Dus voorkom hypeproducten. Want je gaat dan een fout maken dat je te veel voorraad inkoopt, omdat je ziet dat het zo hard gaat.

En gebaseerd op de twee maanden daarvoor denk je van, oké, ik ga weer een badge uitverkopen, terwijl je dan opeens geen sales meer maakt. En dat wil je dus voorkomen.

3. Maak gebruik van live chat

Het is natuurlijk mooi om heel veel bezoekers op jouw webshop te krijgen, maar zolang deze bezoekers niet converteren naar betalende klanten heb je hier alsnog vrij weinig aan. Een heel simpele en snelle manier om conversie te verhogen op jouw webshop is het integreren van een live chat service. Daarmee kun je jouw bezoekers op ieder moment te hulp staan wanneer ze specifieke vragen hebben over een bepaald product of dienst. Je kunt live chat uitbesteden of op zoek gaan naar een webapplicatie die te downloaden is voor jouw webshop of WordPress site.