Wat kun je doen tegen het warme weer?

We zijn pas vier maanden bezig in 2019 en we verbreken het ene na het andere warmterecord. Zo waren er een aantal warmste februaridagen ooit gemeten in Nederland en wat recenter hadden we ook de warmste Tweede Paasdag ooit in Nederland met meer dan 26 graden. Er is de laatste jaren een trend dat de warmste dagen steeds warmer worden. Denk bijvoorbeeld maar aan de vorige zomer met temperaturen boven de 30 graden Celsius. Ik weet niet of het met de klimaatverandering te maken heeft, maar ik weet wel dat ik me goed zal voorbereiden voor de mogelijke hitte deze zomer. In deze blog zal ik dan ook een aantal tips delen hoe jij dit jaar warme dagen kunt overleven.

Plaats een Hillhout overkapping in je tuin

Als het buiten warm is, is het lekker om in de tuin te zitten. Het is echter niet fijn om de hele dag in de brandende zon te zitten. Je kunt een paraplu plaatsen, maar een veel leukere oplossing voor dit probleem is het plaatsen van een Hillhout overkapping in je tuin. Je kunt als alternatief ook kiezen voor een modieuze schaduwpergola. Dit zijn vier palen waar je een zeil boven kunt hangen. Als je dan wel in de zon wilt zitten kun je het zeil gemakkelijk verwijderen.

Ramen en deuren dicht

Wat veel mensen doen als het warm weer is buiten is alle ramen en deuren openen. Dit is echter helemaal niet handig, wan waarschijnlijk is het koeler in je huis dan dat het buiten is. Houd je ramen en deuren dus gesloten totdat het buiten kouder is dan het binnen is. Dan is het namelijk tijd om alle ramen en deuren open te gooien, zodat het weer lekker af kan koelen binnen. Zorg er wel voor dat je een hor hebt. In de zomer zijn er namelijk enorm veel insecten. Ik kan je vertellen dat er niks erger is dan eerst niet in slaap te kunnen vallen door de hitte en er daarna achter komen dat er een mug je kamer is binnen gekomen.

Veel ijsjes eten

Deze laatste tip is misschien niet zo gezond, maar wel heel erg lekker. Het eten van ijsjes zorgt er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur afneemt, hier zal het even minder warm aanvoelen. Ik raad wel aan om waterijs te eten, want als je de hele zomer roomijs gaat eten kan dit een negatief effect hebben op je lichaam.