Bedrijfsvoering in een digitale wereld

Onze persoonlijke levens zijn steeds meer gedigitaliseerd. Het lijkt wel alsof iedereen de hele dag naar een scherm kijkt en met het internet verbonden zijn. Ofwel tijdens het werk op onze computers ofwel op de gigantisch sterke smartphones die we in onze zak hebben. We regelen tegenwoordig alles via het internet, ons entertainment, onze navigatie, onze communicatie etc. Daarnaast hebben we natuurlijk de komst van sociale media gehad. We delen meer van ons eigen leven via het internet. Maar het internet is natuurlijk niet alleen voor persoonlijk gebruik steeds belangrijker geworden. Ook voor het bedrijfsleven is het internet steeds belangrijker. Wanneer je een bedrijf hebt is het daarom belangrijk om te weten hoe je optimaal gebruik kunt maken van het internet en ook welke valkuilen er zijn.

Administratie

Logischerwijs voeren de meeste bedrijven allang niet meer een handmatige, papieren administratie. Maar ook een digitale administratie kan tegenwoordig nog efficiënter gedaan worden dankzij het internet. Er zijn verschillende services waar online de administratie gedaan kan worden en waar je ontzettend gemakkelijk met meerdere mensen tegelijkertijd deze administratie kunt voeren. Daarnaast kun je direct via deze services de administratie doorgeven aan de belastingdienst.

ICT bescherming

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die hun gehele bedrijfsvoering digitaal en online doen. Daarnaast gaan natuurlijk ook gevoelige zaken zoals transacties en informatie via het internet. Het is om deze reden logisch dat het belangrijk is dat bedrijven goede ICT bescherming hebben. Je kunt hiervoor ICT mensen inhuren. Grote bedrijven kunnen er zelfs voor kiezen om penetration testing uit te voeren. Dit betekent dat ze betalen om hackers te laten proberen de digitale omgeving van het bedrijf binnen te dringen. Dit is een uitstekende manier om zwaktepunten in de ICT bescherming van he bedrijf te vinden. Op deze manier kunnen bedrijven zichzelf beter beschermen.

Meetings

Een ander heel handig gebruik van het internet voor bedrijven is het houden van vergaderingen. Wanneer niet alle werknemers in hetzelfde kantoor zijn kan er nog steeds vergaderd worden door bijvoorbeeld ervoor te kiezen om deze vergadering met videobellen te doen. Er zijn verschillende online services die dergelijke vergaderingen gratis mogelijk maken, zo is er bijvoorbeeld Zoom. Dit geeft ook meer mogelijkheden voor mensen om flexibel en locatie onafhankelijk te werken. In onze huidige werkomgeving zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen thuis te werken. Als de werkgever hiermee in toestemming gaat is dat een uitstekende optie.