Rolcontainers maken je leven makkelijker

Mijn baas vroeg me laatst of ik wat nieuwe benodigdheden wilde bestellen voor ons magazijn. Dan bedoel ik niet de daadwerkelijke goederen die we in het magazijn hebben, maar de apparaten en andere dingen die we gebruiken om die goederen te vervoeren en op te slaan. Nieuwe steekkarren, vorkliften, rolcontainers, dat soort dingen. Terwijl ik die lijst aan het afwerken was begon ik me iets af te vragen. Rolcontainers moeten toch ooit uitgevonden zijn door iemand. Hoe dan, en door wie? En waar kan je nou het beste een rolcontainer aanschaffen?

De geschiedenis (soort van)

Op de een of andere manier is de precieze historie van de rolcontainer een mysterie, maar mijn beste gok is dat de rolcontainers zijn uitgevonden ergens in de 20ste eeuw, toen grootschalige productie echt een belangrijke factor werd in het dagelijks leven van veel mensen. Magazijnwerk is nog altijd een belangrijk onderdeel van elk productiebedrijf, en zonder simpele maar doeltreffende hulpmiddelen als steekwagens of rolcontainers zou het werk een stuk zwaarder zijn en langzamer gaan. Ze worden veelal toegepast in de detailhandel, bij veel productiebedrijven en ook in de tuinbouw, al is dit een speciale, soms geautomatiseerde versie die is bedoeld om veel planten in 1 keer te verplaatsen van de ene kas naar de ander.

De rolcontainer

Dus, een rolcontainer is eigenlijk een kooi op wieltjes. Sommige rolcontainers hebben twee open kanten, waardoor je de goederen zo erin kan tillen. Er zijn ook rolcontainers die aan alle vier de kanten dunne tralies hebben die elkaar kruisen, waardoor het dus een rijdende kooi is, met een deurtje dat open en dicht kan. Zo voorkom je dat je goederen er opeens uitvallen als de rolcontainer te snel gaat of opeens stopt. Ook is het heel makkelijk om goederen met rolcontainers en al in een vrachtwagen te zetten, omdat de goederen in de rolcontainer direct beschermt zijn tegen eventuele impact. Daarbij kunnen ze dan door de mensen van het magazijn waar ze naartoe vervoert worden ook weer makkelijk uit de vrachtwagen worden gehaald en vervoerd worden. Rolcontainers zijn dus zeker geen overbodige luxe in het leven van een productiebedrijf.

Rolcontainers zijn, net zoals steekwagens en vorkliften, apparaten die het dagelijks leven van magazijnmedewerkers een stuk makkelijker maken. Ze zijn mobiel, stevig genoeg om de goederen te kunnen beschermen die ze moeten vervoeren en ze zijn makkelijk aan te schaffen voor een relatief lage prijs. Het is dus maar goed dat mijn baas me vroeg om ze te bestellen. We kunnen ze altijd goed gebruiken.