De verfspuit: strakker kan het niet

Voor mijn bouwbedrijf is een goede planning belangrijk. Goed plannen houdt in dat ik tussendoor naar een spoedklus kan rijden maar ook een rit kan maken naar het de bouwmarkt. Feitelijk is het zo dat ik zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn aan de bouwmarkt. Daarom is Bouwmaat mijn vaste adres als het gaat om hulpmiddelen voor de bouw.

Afhalen of laten bezorgen

Bestellen doe ik het liefst online. De materialen laat ik vervolgens op locatie bezorgen. Als ik tussendoor iets nodig heb rijd ik naar de zaak zelf. Bouwmaat heeft altijd wel een vestiging in de buurt van mijn klus. Er is een handige klaarzetservice in het leven geroepen. Je doet de bestelling online, je plaatst je order en je kunt de bestelling ophalen in de vestiging naar keuze. Dat kan op een tijdstip dat het mij schikt. Als je vóór 13 uur bestelt, dan staat de bestelling de volgende werkdag na 13 uur klaar. Bij het afhalen kun je je orderformulier ophalen bij de servicebalie, waarmee je afrekent bij de kassa. Met de afhaalbon die je dan krijgt, haal je je bestelling af bij de goederenontvangst. Deze service is geheel gratis en online bestellen kan 24/7.

Machines huren of kopen

Bij bouwmaat kun je ook gereedschappen huren. Zo huur ik daar zelf onder andere een verfspuit. Althans, tot voor kort. Het gebeurt regelmatig dat ik een klus heb waarbij ik grote oppervlakken moet verven. Met een kwast en roller wordt het resultaat niet zo glad en strak als met een verfspuit. Daarmee kom je ook op de moeilijk bereikbare plekken. De laag verf dekt prima en de structuur van de muur blijft netjes behouden. Om deze reden wilde ik zelf een verfspuit kopen voor de zaak. Er zijn nogal wat verschillen. Op de site van Bouwmaat staat al het een en ander op een rij.

Tips voor het werken met een verfspuit

Werk uitsluitend met schone materialen. Bij het mengen van de verf met de mengstaaf, dien je de boormachine op lage toeren te zetten.  Steil de spuitdruk voor muurverf op maximaal. De spuitafstand is 25 tot 30 centimeter. Open het pistool in de spuitbeweging (niet in stilstand). Overlap een derde van de eerder gespoten baan met de nieuwe baan. Voor plafonds is er de speciale verlenglans. Die kun je ook gebruiken voor plafonds die hoog zijn. Zie je strepen in het spuitbeeld, controleer dan de filters en de spuittip. Het kan ook zijn dat je de verf moet verdunnen. Op de site van Bouwmaat lees je tips, specifiek voor het verven van muren, deuren, plafonds, meubels en buitenmateriaal.