De juiste headset voor op kantoor

Werknemers die regelmatig aan de telefoon hangen, zullen het al gauw vervelend vinden werken als ze hun handen niet vrij hebben. Op het moment dat je met één hand telefoneert, dan is het met de andere hand gelijk een stuk lastiger om ook nog eens iets op te zoeken of te verwerken in het systeem. De meeste van ons hebben niet de luxe dat ze in een eigen kantoor werken en daar op de luidspreker kunnen bellen. De meest functionele en efficiënte optie is dan om te werken met een headset. Op deze manier heb je beide handen vrij om te werken en zal je productiviteit flink stijgen. Het zal in het begin best even wennen zijn om de hele dag met iets op je hoofd te lopen, maar ik kan je verzekeren, straks wil je niet meer zonder headset werken. Het is dan nu alleen nog een kwestie van de juiste headset vinden. Ik geef je daarvoor graag een aantal tips!

Verbinden met diverse apparaten 

De keuze voor een headset hangt van verschillende dingen af. Een functionaliteit die niet kan ontbreken is het verbinden met diverse apparaten. Ben je veel onderweg of werk je met veel verschillende apparaten, dan is het van groot belang dat je jouw headset met al deze apparaten kunt verbinden. Er zijn speciale headsets die geschikt zijn voor een laptop, mobiele apparatuur of deskphones. Ook heb je headsets die dit allemaal combineren en geschikt zijn voor allerlei verschillende apparaten. Let hierbij wel goed op dat een headset over verschillende verbindingsmogelijkheden beschikt. 

Bedraad of draadloos

Een volgende keuze mogelijkheid is of je een bedrade of een draadloze headset wilt. Werk je veel vanaf één plek en heb je er vrede mee om rustig op je stoel te blijven zitten? Dan kun je kiezen voor een bedrade headset. Ben je veel onderweg of ben je gewend om in het gesprek heen en weer te lopen. Dan kies je natuurlijk voor een draadloze headset. Let hier wel goed op dat het apparaat waarmee je jouw headset wilt verbinden de optie bluetooth of een ander draadloze verbindingsmogelijkheid heeft. Ook kun je niet oneindig ver weg lopen, maar een bereik van ongeveer 50 tot 100 meter is niet ongebruikelijk. 

Comfort

Ook niet onbelangrijk als je continu een headset draagt is comfort. Je hebt veel verschillende uitvoeringen, maar die met oorkussens geven toch het meeste comfort. Hiermee kun je naar hartelust uren achter elkaar bellen zonder dat de headset gaat irriteren. Ook kun je met de kussens zorgen voor noise cancelling, hiermee zul je geen hinder ondervinden van de diverse omgevingsgeluiden!