Een game pc bouwen of kopen

Mijn eerste game-pc

Toen ik 18 was moest ik helaas een jaar langer doen over de middelbare school aangezien ik het verkeerde profiel had gekozen. Dit zorgde ervoor dat terwijl de meeste van mijn vrienden al naar de universiteit waren en op kamers gingen ik nog maar op mijn kamertje zat. Daar werd ik erg ongelukkig van zeker in de koude en donkere wintermaanden. Daarom koos ik er toen voor om het geld dat ik had verdiend bij de Freerecordshop te gebruiken voor een mooie game pc.

Dit gaf me de afleiding die ik nodig had om het jaar door te komen. Ik kocht er een bij een specialistische bouwer en het was de beste en mooiste computer die ik ooit heb gehad.

Zelf bouwen

Doordat de computer me zoveel plezier gaf koos ik er na een aantal jaar voor om de oude niet te vervangen met een nieuwe voorgebouwde computer maar om zelf mijn pc te gaan bouwen. Er zijn voordelen en nadelen aan het bouwen van een eigen pc die ik in dit artikel wil bespreken. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je alle onderdelen zelf kunt kiezen en zo een unieke game pc kunt bouwen. Daarbij bespaar je ook een boel kosten. Wanneer je een pc koopt bij een andere bouwer of een bedrijf betaal je namelijk ook een groot bedrag voor het in elkaar zetten van de pc.

Voordelen en nadelen

Er zijn desondanks natuurlijk ook nadelen aan het bouwen van een eigen pc. Voor vele mensen kan het bouwen van een pc intimiderend zijn. De onderdelen zijn nog steeds relatief duur en je wilt natuurlijk niet een fout maken waardoor een onderdeel kapotgaat en je een heleboel geld verspild hebt. Voor mensen die de eerste keer bouwen is het daarom een verstandige keuze om niet een al te dure pc te bouwen. Kies ervoor om je eerste pc een wat simpelere pc te laten zijn om zo eerst wat zelfvertrouwen op te doen.

Je kunt je eerste pc natuurlijk ook met iemand anders bouwen. Wanneer je de pc bouwt met een vriend of vriendin die al meer ervaring heeft met het bouwen van pc’s kun je je door hem of haar laten leiden. Het laatste voordeel van een eigen pc is de esthetiek. Alleen met een zelfgebouwde pc kun jij bijvoorbeeld een waterkoeling met tubes in de pc aanbrengen. Wanneer je deze verlicht en een glazen wand op de zijkant van je pc gebruik krijg je een gigantisch mooie pc.