Digitaliseren van archieven is een vak apart!

Je hebt zoveel mappen, papieren, manden, en ze zitten allemaal vol met het een en ander. Schema’s, facturen, alles wat je maar kunt bedenken zit erin. Je kunt alleen nooit eens wat vinden, of als je het eruit pakt valt alles weer op de grond en kun je weer opnieuw beginnen met sorteren. Het is frustrerend en het kost veel tijd, het lijkt dan toch een veel beter idee om het gewoon allemaal te laten digitaliseren. Het kan tegenwoordig, het is makkelijk, en het is veel overzichtelijker. Dus waarom ook niet?
Digitaliseren

Weg met de chaos

Het is makkelijk voor te stellen dat je er op een gegeven moment helemaal klaar mee bent, al dat papierwerk. Als je het voor de zoveelste keer hebt laten vallen, als je het weer eens niet kunt vinden, of als het compleet door elkaar ligt. Het is gewoon onnodig. Als jij een digitaal archief hebt van al het papierwerk wat je niet kwijt kunt raken, dan zul je ook niets meer kwijtraken. Alles is er, en het is er wanneer jij het nodig hebt. Je hoeft niet eerst uren te zoeken. Het is gewoon allemaal daar.

We worden toch al digitaler

Er zijn tegenwoordig zoveel dingen die veel makkelijker zijn door het allemaal via het internet of gewoon digitaal te regelen en te doen. We hoeven niet meer aldoor te sjouwen met papierwerk, we nemen gewoon een laptop mee en dan hebben we alles bij de hand. Het is makkelijk, het is snel, en het is ook nog eens veel lichter. Want dat gewichtheffen komt in de sportschool wel weer, niet onderweg naar je werk of een vergadering. Er zijn zelfs scholen en bedrijven die alles al via het internet doen, dus stel je eens voor hoe veel dat verder nog zal veranderen over een paar jaar. Als je er nu alvast bij bent, dan heb jij tenminste alles al op een rijtje.

Werk zonder zorgen

En als je dan eenmaal alles geregeld hebt, al je papieren digitaal beschikbaar zijn, en je niet constant meer met alles rond te sjouwen hoeft, dan bespaar jij jezelf hartstikke veel tijd wat je veel beter kunt besteden aan andere dingen. Er zijn toch veel leukere dingen te bedenken dan urenlang door kastjes en laatjes zoeken. Bedenk wat je kunt doen met al die vrije tijd! Dus hoe sneller je dit regelt, hoe meer tijd jij voor jezelf overhoudt!