Trespa voor de ervaren én beginnende klusser

Of je nou graag de handen uit de mouwen steekt, een echte hobbyklusser bent, of simpelweg een enkele keer met platen en schroeven in de weer moet, het is altijd slim om met goed en  betrouwbaar materiaal in de weer te gaan. Zoals bijvoorbeeld de platen en schroeven van Trespa. Trespa heeft het voordeel dat het niet smelt bij brand en een enorm sterke weersbestendigheid heeft.

Soorten Trespa

Het merk Trespa heeft een breed assortiment aan producten. De Trespa platen zijn verkrijgbaar in de, onder klussers bekende, RAL kleuren. Doordat de platen in deze kleuren beschikbaar zijn, kunnen ze heel goed met het meeste schilderwerk gecombineerd worden. Maar de platen zijn ook beschikbaar in houtkleuren. Deze patronen geven een warme uitstraling. Daarnaast zijn er ook platen met een steenmotief.

Trespa montage

Trespa kunt u zichtbaar en onzichtbaar op uw raamwerk bevestigen, afhankelijk van het soort look dat u wilt bereiken. U kunt de platen verlijmen of te schroeven. Indien u kiest voor het laatste dan heeft Trespa allerlei verschillende schroeven die in dezelfde kleuren beschikbaar zijn als de platen. Hierdoor gaat de schroef als het ware op in de plaat. Voor het verlijmen, kunt u kiezen voor Paneltech. Voor het positioneren van de platen raad ik aan om stelblokjes te gebruiken.

Trespa onderhouden

Zoals ik eerder al zei is Trespa zeer weersbestendig. Zon en regen hebben geen duidelijk te zien effect op de platen. Omdat de oppervlakte van de platen heel vlak is, kan vuil en vocht zich hier niet in nestelen en glijdt het er als het ware zo van af. U kunt Trespa schoonmaken met normale huishoudschoonmaakmiddelen. Ook groene zeep werkt hier goed op. Ik raad het gebruik van schuurmiddelen en dergelijke af omdat deze het materiaal en de verf of motief kunnen beschadigen. Vaak in de vorm van matte vlekken.

Alternatieven

Mocht u liever niet voor Trespa kiezen omdat dit niet voor u werkt of omdat u liever iets anders gebruikt dan kunt u ook kiezen voor platen van merken als bijvoorbeeld Pontmeyer. Deze platen hebben minder kleurenopties dan Trespa maar zijn een goed alternatief. Voor de hout of steenmotief alternatieven kunt u ook kiezen voor een merk als Protex maar ook hiervoor geldt dat Trespa meer keuzeopties heeft als het gaat om de kleuren. Voor de alternatieven geldt wel dat dit over het algemeen goedkopere opties zijn. Check van te voren wel of het materiaal weersbestendig genoeg is voor het project waar je het voor nodig hebt.